Welkom in Genua

GENUA is helemaal onverwacht. Een grote ontdekking. Een echte verbazing!

In het verleden als industriestad beschouwd, kunnen de bezoekers vandaag eindelijk zien wat Genua in werkelijkheid is: een grote middeleeuwse metropool. Deze oorsprong is overal duidelijk in de architectuur van onze enorme oude stad van de XII eeuw! Een echt labyrint van steegjes, vol oude mooie winkeltjes, verborgen waardevolle kerken, imposante paleizen en hoge torens van de machtigste families van toen!

Om Genua vandaag op de beste manier te ontdekken, en al haar geheimen te ontplooien, nodigen we u uit haar met een plaatselijke gids te bezichtigen: door u zijn eigen stad en landschap te laten zien en uit leg er over te geven zal hij zijn emoties overbrengen, door elke keer weer bewonderd te raken door al hun pracht!

De Renaissance tijd komt in Genua met de gouden eeuw van de Genuese overeen! De schitterende Via Garibaldi, de Gouden Straat, is een unieke perspectief van geweldige paleizen, toenmalige residenties van de rijke bankiers: in 2004 werd Genua als Europese cultuurstad “Città dei palazzi” bekend, en sinds 2006 is deze straat eindelijk in de Unesco Werelderfgoed Lijst.

Met onze Nederlandstalige gids kunt U de prachtige kamers en de ongelooflijke decoraties van de beroemde “Palazzi dei Rolli” ook van binnen gaan ontdekken!

Heilige kunst – De blue jeans zijn in Genua ontstaan: “Bleu de Genes” (*): een speciale, unieke tentoonsteling in het museum van de Diocese: 100% onverwacht de prachtige tentoonstelling van de passie van Jezus (van Albrecht Dürer)

(*) uit Wikipedia: de stof van spijkerbroeken wordt geweven met een schering die indigo (van Indië) gekleurd is.…dat heette in het Frans “bleu de Gênes”, vertaald vanuit het Italiaanse “blu di Genova”, dus eigenlijk “Genuaans blauw”. Het “bleu de Gênes” werd dan verbasterd tot het huidige “blue jeans”.

De schatkamer van de kathedraal San Lorenzo is verborgen in een ondergronds graf

Wereld erkend als een juweel van de architectuur van Franco Albini uit de jaren ‘50

Vanaf lente 2010 – niet te verliezen! Bezichtiging aan bord van de enige onderzeeboot in Italië…60 meter lang, 51 personen bemanning! Vandaag een drijvend museum voor volwassene en kinderen, een afdeling van ons “Museo del Mare”.

GENUA-NERVI ontdekken met gids: de romantische promenade, de drie geweldige parken, met hun 4 toenmalige villas, de rozentuin, de zeldzame planten en vooral …. het nieuwe Jugendstil museum: de rijke Wolfson verzameling tussen Genua en Miami. Het eerste museum in Italië voor decoratieve kunst en propaganda

Het Aquarium – het grootste aquarium van het land en de één-na-grootste van Europa. Het is gebouwd voor Expo 92. Het aquarium dient als cultureel, educatief en wetenschappelijk centrum. Ongeveer 1,2 miljoen mensen bezoeken jaarlijks het aquarium.

 

….en bovendien:

  • het Koninklijke Paleis, toenmalige residentie van de Familie Savoia, huidige Nationale Kunstgalerij
  • het paleis-museum van Nicolosio Lomellino: de geschiedenis van de bankiers en hun macht
  • Kerkhof Staglieno: het belangrijkste en mooiste in Italië, zonder twijfel. De uitdrukking van de rijke  bourgeoisie van de XIXe eeuw
  • De Express van de Apennijnen: een romantische reis door de heuvels en de bergen achter Genua naar Casella – Schilderachtige panorama’s en historische verklaringen met onze gids
  • Een boeiende internationale design showroom in een schitterende Renaissance paleis, dat ook in de Encyclopedie van Diderot en D’Alembert werd geciteerd
  • Palazzo Rosso en Palazzo Bianco: het geweldige schilderij van de Zeerepubliek en haar relaties met Vlaanderen! De liefde van Rubens voor onze architectuur…
  • De Zeerepubliek en haar Doge: het Palazzo Ducale
  • het Operagebouw Carlo Felice: een hele originele restauratie
  • een uniek juweel in andere steden jammer genoeg verdwenen: de art nouveau kapper